RIKONSTRUKSIONI I KANALIT USHQYES NË REZERVUARIN QILARISHT!

Duke u nisur nga gjendja tejet e amortizuar e sistemit ujitës në fshatin Qilarisht dhe shqetësimet e fermerëve, Bashkia Përmet po zbaton projektin për Rikonstruksionin e kanalit në rezervuarin e këtij fshati. Ky investim përfshin rehabilitimin e kanalit ushqyes me tub çeliku të ri, sistemimin e kanaleve vaditëse ekzistuese,funksionimin e pompës furnizuese etj. Mbulimi i…

NIS RIPARIMI I URAVE NË NJËSITË ADMINISTRATIVE!

Bashkia Përmet ka filluar punën në Njësitë Administrative për riparimin e të gjitha urave të dëmtuara para mbërritjes së stinës së dimrit. Puna e Ndërmarrjes së Shërbimeve dhe Sektorit të Rrugëve Rurale ka nisur fillimisht në Njësinë Administrative Petran me riparimin e urës pasarelë në fshatin Kaludh, riparim i cili shkon deri në zëvendësimin e…

NIS NDËRTIMI I UJËSJELLËSIT NË FSHATIN BODAR !

Sikurse kemi ndarë me ju lajmin për investimin e Qeverisë për Rikonstruksionin e Ujësjellsave Rajonalë, tashmë ky investim po vihet në zbatim. Puna ka nisur me ujësjellësin e fshatit me hapjen e kanaleve dhe ndërtimin e depos, duke vazhduar puna me intesitet për realizimin e objektivit kryesor, zgjidhja e problematikës së ujit në këtë zonë.…

NDËRHYRJE NË VARREZAT E DËSHMORËVE!

Dëshmorët dhe vendi ku prehen ata, s’mund të kujtohet vetëm në datat historike. Brigada e Mirëmbajtjes pranë Bashkisë po punon për rikonstruksionin e rrugicave, hyrjes së varrezave dhe mirëmbajtjes së ambienteve të lëna në harresë. Ndërhyrja nuk ka qëllim vetëm mirëmbajtjen e tyre por edhe për të mbajtur gjallë kujtimin tek qytetarët dhe brezat e…

ZYRA ME NJË NDALESË!

Zyra me një ndalesë ose Zyra “One Stop Shop” pranë Bashkisë Përmet, është tërësisht e dedikuar ndaj shërbimeve cilësore publike për qytetarët tanë. Kjo Zyrë e financuar nga BE dhe zbatuar nga UNDP ofron më shumë se 70 shërbime duke reduktuar kohën e pritjes, procedurat, rritjen e transparencës dhe besimit ndaj administratës. Në dy momentet…

NDENJËSE PREJ DRURI PËR LULISHTEN E QYTETIT TONË!

Lulishtja pranë Pedonales së qytetit, është vendi i çlodhjes dhe takimeve të çdo moshe. Jemi munduar të shtojmë sa më shumë stola duke ruajtur në këtë mënyrë dhe traditën e shëtitjeve dhe çlodhjes në këto hapësira të gjelbra. Në kuadër të Programit Reload, në bashkëpunim me shoqatën “Floemi”, e cila është duke implementuar projektin me…

FUTBOLLI PJESË E TRADITËS!

Komuniteti përmetar gjatë viteve ka treguar se asnjëherë nuk i ka munguar dëshira për sportet, kalitjen fizike e në veçanti futbollin si lojën më popullore. Sporti në rrethin e Përmetit ështe sjellë dhe zhvilluar nga të rinjtë studentë, djem të komunitetit përmetar ku Përmeti ka qënë një nga klubet që ka evidentuar figura ndër vite…