Ditën e Premte, 09.03.2018, Këndi  i BE-së në Bashkinë Përmet organizoi me nxënësit e shkollave nëntë-vjeçare një shfaqje për Historinë e Bashkimit Evropian. Shfaqja filloi me interpretimin e himnit Europian dhe më pas u tregua historia e BE, që nga fjalimi i Schuman deri tek negociatat me Shqipërinë.