Muzeu_i_vëllezërve_Frashëri

Në fshatin Frashër të Përmetit ndodhet shtëpia e vëllezërve Avdyl, Sami e Naim Frashëri, veprimtarë të shquar të Rilindjes Kombëtare, e cila është pjesë e trashëgimisë kombëtare, dhe mban statusin e Monumentit të Kulturës të Kategorisë 1.

3036062

Godina ku u mbajt Kongresi i Përmetit më 24 maj 1944 ndodhet në qytetin e Përmetit, qytetin e parë që u clirua nga pushtimi nazist. Godina u rikonstruktua në 2017.